Koffie in de Javastraat

Ik was er al vaak langsgelopen, Hartje Oost op de Javastraat. Het was er steeds niet van gekomen om er eens naar binnen te gaan, ofschoon mijn  Studio Open er om de hoek zit. De verjaardagslunch voor mijn vriendin Karin leek mij dé gelegenheid om deze koffieboetiek te ontdekken. En Hartje Oost blijkt zelf ook iets te vieren te hebben: ze bestaan twee jaar!

Door de koffietest

Laat ik vooropstellen, ik ben een enorme fan van goede koffie. Als de koffie te slap is of tegenvalt, kan ik echt uit mijn hum raken. Dus dat is criterium nummer 1 als ik ergens kom. Maar bij Hartje Oost hebben ze gelukkig heerlijke cappuccino, geserveerd in ouderwetse koppen met hun naam erop.

Smaakvol interieur

Het is een fijne, lichte ruimte met van alles te zien en te koop: kleding, meubilair, accessoires en verzorgingsproducten. Ook sfeervol door de houten meubels, belichting en kleine details. Het menu is gevarieerd, je kunt er ontbijten, lunchen en als je zin in taart hebt ben je er ook aan het goede adres. Alles is zoveel mogelijk biologisch, duurzaam, eerlijk, origineel en lokaal.

Warme avocado

Wij namen allebei een desembroodje, ik het warme broodje van de dag. Een verrassende combinatie van avocado, spinazie, huisgemaakte pesto en mozzarella. Karin nam het vegetarische broodje met tomaat, humus, courgette en aubergine. Onze conclusie: eerlijk en heerlijk!

De eigenaressen

Hartje Oost is opgezet door Esther en Eline. Zij willen met Hartje Oost nadrukkelijk niet beantwoorden aan de norm. “We zijn anders dan andere winkels of koffiebarretjes die je kent, maar toch heel vertrouwd. Wij staan voor biologisch, duurzaam, eerlijk, origineel en lokaal. Daarbij hebben al onze producten een verhaal en worden ze met liefde bereid. We vertellen je er graag meer over. Of niet. Als je daar geen zin in hebt.

Ten slotte. Vergeet niet de toiletten even te bezoeken, want deze zijn een beleving op zich. Sfeervol en ecologische papieren doekjes als finishing touch. Zo is mijn fijne ervaring in deze oase van Oost compleet.

Ben jij ook nieuwsgierig naar deze leuke koffieboetiek; kijk op Hartje Oost!

Photocredits: Facebook/HartjeOostAmsterdam