Accu opladen

Net iets te vaak verkouden en te vaak kleine blessures. Soms kortaf op je werk of de werk- en gezinsdruk nog maar net of net niet in balans kunnen brengen. Herken je het? Ik ben van huis uit danser en mijn conditie is altijd goed. Toch bleef ik hier maar last van houden: regelmatig hoofdpijn, verkoudheden, vermoeidheid. Vervelend ook naast mijn dagelijkse belasting als moeder. Tot ik op een goed moment in aanraking kwam met chi kung.

Zelfonderhoud

Chi kung is van oorsprong een Chinese discipline die behoort tot de interne martial arts. Chi kung kan je helpen je veerkracht te verruimen. Dat is precies wat ik zocht. Door het intensieve dansen en later het trainen van aikido ben ik nou eenmaal blessuregevoelig en moet ik er actief voor zorgen dat ik mijn accu weer op tijd oplaad. Ik ontdekte dat chi kung een complete manier van ‘zelfonderhoud’ biedt die je goed kunt integreren in je dagelijks leven. Je bent daardoor beter gewapend tegen de stress en druk die op je afkomt.

Overzichtelijke oefeningen

Chi kung-lessen bestaan uit het doen van overzichtelijke oefeningen. Ze zijn goed te onthouden en je kunt ze overal beoefenen. Je onderzoekt hoe je staat, loopt en beweegt. Ook kijk je naar hoe je je tot een ander verhoudt, en hoe dat met meer gemak en efficiëntie kan. De basis van chi kung-lessen zijn de oefeningen waarin je de dynamiek van het stilstaan onderzoekt. Je probeert je zo met je kern te verbinden en die weerbaarder en sterker te maken.

Meer energie voor jezelf

Het algemene doel van de lessen is stress en spanning te ontladen, energie opnieuw op te laden en meer weerbaarheid en veerkracht op te bouwen. Zo leer je de alledaagse druk of stress – zowel fysiek, mentaal als emotioneel – beter op te vangen om meer energie voor jezelf over te houden.

Verruim je veerkracht en laat je eigen accu weer op met chi kung!

 

chi kung andra

Photocredits: Colin Malsingh

 

 

 

 

Andra Perrin