Alternatief genezen van elleboogbreuk

Twee maanden geleden werd ik met mijn fiets gelanceerd over een andere fiets. Mijn elleboog ving alles op en het resultaat was een elleboogbreuk. En na de scan van mijn elleboog bleek dat ik moest worden geopereerd. Gelukkig hoefde ik na de operatie niet meer in het gips.

Ik was vastbesloten om op een natuurlijke manier de genezing te ondersteunen! Graag vertel ik je hoe ik dat aanpakte want gelukkig had ik naast de chirurg en fysiotherapeut de nodige hulptroepen. In de vorm van een voedingsdeskundige, healers en een acupuncturiste. Mijn eigen kennis als shiatsu therapeute heb ik ook ingezet.

Voedingssupplementen en voeding

Chinese Voedingsleer deskundige Betteke Visserman schreef mij verschillende supplementen voor. Dat waren multivitamine, vitamine D3, K2, Magnesium bisglijcinaat en botformule. Allemaal van het merk Vitals.  Traumeel raadde ze mij aan voor mijn blauwe plekken. De acupuncturist schreef de Chinese kruidencombinatie Marrow Matters voor.

Qua voeding at ik dagelijks zeewier vanwege de onstekingswerende eigenschappen. Je hebt zeewier in veel verschillende soorten en maten. Wat ik vooral lekker en makkelijk vond was Fukikake. Fukikake is een mengsel van zwarte sesam en zeewiervlokken. Je kunt het over salades en bij sausjes strooien. Daarnaast nam ik dagelijks een flesje Oerbouillon.

Healing en meridianen

Net na de elleboogbreuk kreeg ik een healing voor het trauma dat in mijn lichaam was vastgezet. Later  kreeg ik een taoïstische healing, die mijn lichaam verder hielp ontspannen. En zelf gaf ik shiatsu op mijn arm om het vocht af te voeren.

Magnesium olie en lavandin

Ik kreeg de tip van een collega om magnesium olie te smeren voor het botherstel. Ook mijn favoriete lavandin olie werkte heel ontspannend. Er was een dubbele wond interne infectie opgekomen en daarom slikte ik antibiotica. Veel diarree was het gevolg! Door lavandin olie op mijn buik te smeren, ontspanden de darmen. Na de kuur nam ik probiotica. De diarree is over!

Nu, twee maanden na de val, is mijn operatiewond (eindelijk) genezen en het bot groeit goed! Ik vond het fijn om zelf actief bij te dragen aan de genezing. Mijn adviezen kun je bij alle botbreuken toepassen. Doe er je voordeel mee!