Ruimte maken in je lijf

Het sportseizoen is weer begonnen! Een vakantie waarin je lekker niets hoeft, is natuurlijk heerlijk. Maar nu heb ik toch wel zin om weer wat aan sport te doen. Mijn geslonken spieren oprekken en mijn schouders lekker losmaken. Kortom, weer wat ruimte maken in mijn lijf en ledematen. In mijn eerste yogales hoor ik mijzelf een paar keer zuchten, maar het gevoel aan het einde van de les is er een van weldaad. Ik heb het intensief bewegen toch wel gemist.

Het sportseizoen uitproberen

Een van de leuke dingen van Amsterdam vind ik dat er zoveel nieuwe sportinitiatieven zijn. Op body and mind amsterdam heb je al eerder kunnen lezen over suppen, barre, rocycle. Ik zou het allemaal wel eens willen uitproberen. Daarom vind ik de sportactie van Albert Heijn een goed idee. Met een volle spaarkaart kun je 5 gratis sportlessen uitkiezen. Ook als je niet meedoet aan de actie kun je op ahsportactie.nl heel veel originele sport ideeën krijgen, heel overzichtelijk gepresenteerd!

Buiten sporten

Sporten in de buitenlucht is verfrissend. Slacklinen bijvoorbeeld. Slacklinen is een soort koorddansen, maar dan op een strak gespannen band. Je bindt een slackline tussen twee bomen en je kunt beginnen. Kijk hier voor cursussen slacklinen. En hoe kan het anders; er is ook alweer een yogavariant.

Ook om zelf buiten te doen: Padel, een mix van tennis en squash. Een intensief spel waar je veel beweegt en je kracht gebruikt. Op het Olympiaplein kun je een baan huren en ook rackets.

Of wat dacht je van een dagje blokarten (strandzeilen) met je vrienden of collega’s? Buiten de stad, maar je bent zo in Wijk aan zee.

sportseizoenBetaalbaar sporten in de buurt

Wil je het liefst het sportseizoen voor weinig geld beginnen in jouw eigen buurt? Kijk dan hier voor suggesties per buurt. Er is een grote keuze in de buurtcentra:

Ik wens je alvast heel veel plezier!