Macrobiotische levensstijl

Een goede vriend gaf me weleens terug: kijk waar je vandaan kwam en waar je nu bent! Hij doelde daarmee op een sombere periode, van onzekerheid, depressie, eenzaamheid en lusteloosheid. Ik zat midden in mijn eigen vicieuze cirkel. Er kwam een moment dat ik klaar was met de ellende. Ik keek naar mezelf en zei: wat kan ik veranderen?

Visioen

Kort daarna kreeg ik een visioen. Rijdend op een bakfiets langs een Amsterdamse gracht, was ik op weg naar een gezin om daar een verjaardagsmaaltijd te verzorgen. Het beeld was krachtig en ik voelde dat ik daar wat mee moest doen.

Ik ging in de leer en in dienst bij Appetijt catering, waar ik de macrobiotiek leerde kennen. Ik startte met fitness en nam elke week een duik in de zee. Ik gooide alle rotzooi uit flesjes, pakjes en zakjes weg en begon te experimenteren met macrobiotisch koken. Ten slotte verhuisde ik naar een heel gezellige, rustige woning in het centrum van Amsterdam en na twee jaar praktijkervaring bij Appetijt was er: Joricious Delicious. Een eigen cateringbedrijf met macrobiotische voeding!

Bekende voeding gezond bereid

‘Mensen weer in contact brengen met de natuur‘ dat is wat mij drijft bij Joricious Delicious. Dat doen we door heerlijke, veganistische, macrobiotische voeding te bereiden. De macrobiotische levensstijl en keuken past perfect bij mijn roots en overtuiging om zo puur mogelijk te eten. Ik groeide op in een prachtig gelegen boerderij in Brabant, met veel groente en fruit uit eigen tuin. Vroeger at ik extreem yang (vlees) en yin (suiker, nachtschades, alcohol). Nu zorg ik er met macrobiotisch eten voor dat de kwaliteiten van de natuurkrachten yin en yang in alles zijn terug te vinden en in balans zijn. Met Joricious Delicious inspireer ik mijn gasten, meditatiegroepen, yogagroepen, dansers, sporters, leraren en (maatschappelijke) organisaties tot een natuurlijker en puurder voedingspatroon. Mijn kracht ligt in het aanbieden van mainstream, bekende voeding, die vervolgens zonder dat mensen het merken, op een macrobiotische manier is samengesteld en bereid.

Voedsel van seizoen en regio

Macrobiotisch koken doe je voor een groot deel ook met gezond verstand. Want wat hier in ons klimaat groeit, helpt ons tot bloei. Wat in een tropisch klimaat groeit, is meer bedoeld om af te koelen. Ik gebruik daarom het liefst zoveel mogelijk biologische ingrediënten van het seizoen en uit de regio, afkomstig van lokale ondernemers.

Biologische macrobiotische ingrediënten

Bij macrobiotisch koken, vormt dit altijd de basis:

  • volkoren granen;
  • plantaardige eiwitten;
  • en drie soorten groenten: wortelgroente (aardend), ronde groenten (ontspannend en versterkend); groene vezelrijke groente (goed voor de darmen en rijk aan calcium).

Beproefde kennis

De macrobiotiek omvat enorm veel eeuwenoude, beproefde kennis over gezondheid. Door deze kennis over het effect van wat voeding met je gezondheid doet, kun je heel goed zelf zorgen dat je fit en in balans blijft. Do it yourself!

Voor je collega’s, groeps- en clubgenoten, vrienden, familie een heerlijke èn gezonde maaltijd laten verzorgen en bezorgen: een prachtkans! Kijk ook op: www.JoriciousDelicious.nl

Photocredits: Joris Holtermans