Talent

Hoe tevreden ben jij met de invulling van je vrije tijd? Kun je jouw talent erin kwijt? Zelf ervaar ik wel eens dat de tijd als zand door mijn vingers glijdt. Ik heb een gevuld leven met leuke en sportieve activiteiten. Toch voel ik een sterke behoefte om mijn waardevolle tijd te besteden aan iets met een doel, een richting die bij mij past. Niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn vrije tijd wil ik mijn talent gebruiken.

Loopbaananker

De Amerikaans emeritus hoogleraar Edgar Schein zegt niet voor niets dat talent meer is dan alleen je vaardigheden en competenties. Misschien heb je wel eens gehoord van het begrip anchor-390510_960_720-pixabayloopbaananker waarover hij een bekend boek heeft geschreven. “Je loopbaananker is een combinatie van waargenomen competentieterreinen, drijfveren en waarden die je niet wilt opgeven; het staat voor je werkelijke zelf.” Gedurende je loopbaan ontwikkel je een beeld van jezelf over wat jouw talent is. Je komt er achter wat je sterke en zwakke punten blijken te zijn. Maar je gaat ook ontdekken wat je belangrijkste drijfveren (wat wil ik werkelijk?) en waarden zijn. Je waarden zijn de belangrijkste criteria aan de hand waarvan je beoordeelt wat je doet. Hoe verder je in je loopbaan komt, des te sterker wordt de behoefte om al deze elementen van je talent met elkaar in overeenstemming te brengen. Heb je het gevoel dat er iets wringt in je vrijetijdsbesteding? Dan kan dit heel goed de oorzaak zijn.

Zet je talent in beweging

Talent kun je zien als een drijvende kracht in alle segmenten van je leven. Voor mij is talent in elk geval een goede leidraad geworden voor een actieve en zinvolle vrijetijdsbesteding. Ik maak  bewuster gebruik van mijn tijd en ik voel meer balans. Ik heb ontdekt hoe je door actief zelfonderzoek en het krijgen van feedback achter je talenten kunt komen. Ik wil heel graag mijn kennis delen en helpen om ook jouw talent in beweging te krijgen. Je kunt meedoen met mijn workshop “Creëer meer ruimte voor je talent” op zaterdag 5 november.

Photocredits: Pixabay.com