Handen geven je inzicht

Toen ik 17 was, keek iemand naar mijn handen en zei dat ik niet lang zou leven. Ik nam de uitspraak niet echt serieus. Maar toch bleef ik benieuwd naar de informatie die je handen je kunnen geven. En vooral; klopt het en kun je iets met een handanalyse.

Handanalyse: concrete vraag

Ik ben gestart met een nieuw project en het leek me een goed moment om een afspraak te maken met handanalist Jacquelien Weel. “Soms komen mensen met een concrete vraag”, vertelt ze. “Studiekeuze, de zoektocht naar een partner of werk kan de aanleiding zijn.” Wat ik erg fijn vond, was dat Jacqueline direct vertelde dat handen veranderen. Bij een kind veranderen ze het meest, maar ook bij een volwassene. Een voorspelling dat je geen lang leven zult hebben, is onzin. Er is wel een zekere aanleg, maar jij hebt het zelf in de hand om hieraan vorm te geven.

Voor de handanalyse moest ik mijn handen eerst insmeren met verf, om een afdruk te maken. Best vreemd om je eigen handen te zien, zelfs al gebruik je ze dagelijks. En in mijn werk als shiatsu-therapeute natuurlijk helemaal veel. Ik zou ze niet hebben herkend.

Persoonlijke en maatschappelijke hand

Je linkerhand is de hand die je persoonlijke leven laat zien; je rechterhand laat zien hoe je je in de wereld zet. Mijn rechterhand is duidelijk steviger en meer actiegericht, mijn linkerhand laat meer mijn gevoelige aard zien. Jacquelien liet zien waar op bepaalde momenten in mijn leven belangrijke dingen zijn gebeurd. En ook karaktereigenschappen weet ze uit mijn hand te halen. Veel van wat ik hoorde wist ik, maar wat mij vooral verraste is dat mijn overleden vader nog steeds bij mij is. En dat hij mij helpt om mijn linker- en rechterhand in balans te brengen. Oftewel mijn gevoelige en actiegerichte kant.

Ben je ook benieuwd naar wat jouw handen laten zien; ga naar de handanalist. Meer informatie over Jacquelien kun je vinden op haar nieuwe site.