Ogen visualiseren jouw conditie

Lang geleden was ik in behandeling bij een acupuncturist, die ook altijd met een apparaat naar mijn ogen keek. Ik wist toen niet dat dit iriscopie heette. Op de site van Natasja Paskas lees ik het volgende. De iris-diagnose is een bijzondere methode om in de mens zowel de lichamelijke als de psychische gezondheid waar te nemen. De conditie met daarin de kwetsbaarheden en krachten kunnen uit de iris gelezen worden.

Je bent altijd meer dan je eigen lichaam, je bent ook jouw individuele karakter. Iris-diagnose is uitermate behulpzaam voor zelfontdekking en zelfontwikkeling.

Iriscopie en iris-diagnose

De iris-diagnose gaat ervan uit dat, via een zenuw, de nervus vagus, alle organen in de iris worden weergegeven. De prikkels van deze organen worden naar de hersenen geleid. Daar vandaan worden deze doorgestuurd naar de ogen.

De iriscopist zoekt naar de achtergronden van het ontstaan van aandoeningen en waar klachten mee te maken kunnen hebben. Tevens kan er door de aanleg die zichtbaar is in de ogen, gekeken worden waar eventuele aandachtsgebieden liggen. Hierdoor kan je preventief werken aan je gezondheid. Uitgebreide informatie over iriscopie kun je hier nalezen.

Mijn ervaring

Ik ben benieuwd wat Natasja uit mijn ogen kan lezen en maak een afspraak voor een inloopconsult in De Roos. Ze vertelt op basis van de rechter iris hoe mijn gezondheid nu is en het linkerir is hoe mijn gezondheid tot ongeveer mijn 12e was. Wat ik vooral interessant vind, is dat ik bepaalde overeenkomsten met de Chinese Geneeskunde zie. Maar ook is het fijn om te zien dat ofschoon je van nature een aanleg hebt voor bepaalde aandoeningen,  het niet hoeft te betekenen dat je er dan ook last van krijgt! Het gaat erom hoe je je leven leidt, qua stress, eten en omgaan met emoties. Dat is ook iets wat ik herken uit de Shiatsu.

iriscopie

Een iriscopie voor jezelf

Wil je zelf een inloopconsult boeken? In de Roos geeft Nastasja Paskas wekelijks op dinsdagmiddag van 14 uur tot 17 uur inloopconsulten van een half uur. En omdat ik in deze blog natuurlijk niet alles kan vertellen over de iriscopie-analyse, zal Natasja binnenkort voor bodyandmind.amsterdam gaan bloggen!

Photocredits: Natasja Paskas