Plannen waarmaken in 2021

Heb jij ook zo’n zin in het komende jaar? In een vorige blog schreef ik al hoe leuk het is om je plannen in een collage te verwerken. Zo’n moodboard of visionboard helpt om je voornemens voor het nieuwe jaar echt voor je te zien. Maar hoe kun je jouw plannen nu gaan waarmaken? Ik heb daar wel wat ideeën over die ik graag met je wil delen.

In the mood

Ik merkte dat ik door mijn plannen in beeld te brengen heel makkelijk in een positieve mood kwam. Het moodboard doet zijn naam eer aan! Dat is handig, want met een positieve instelling is de kans groter dat je überhaupt begint aan je plan. Als ik mijn visualisatie er weer bij pak, krijg ik vanzelf zin om aandacht te besteden aan al mijn wensen. Je zou zelfs van elk aandachtsgebied apart een collage kunnen maken: je sociale leven, je werk, je vakantie enzovoorts.

Geef aandacht

Door je ideeën aandacht te geven, geef je ze meer bestaansrecht. Intenties kunnen groeien. Je wordt je ook bewuster van wat je eigenlijk wilt. Zo vertelt Hanneke in haar blog dat ze het lot een handje had geholpen. Een van haar doelen op haar visionboard van het jaar 2020 was uitgekomen, namelijk een nieuwe relatie.

Volhouden en waarmaken

Hoe kun je je plannen nu verder waarmaken? Je bent misschien bang dat je goede voornemens gaan falen. Daarom kan het gebeuren dat je te snel en krampachtig van start gaat. Je vraagt het onmogelijke van jezelf en dan kan het gebeuren dat er niets meer uit je handen komt. Maar je hoeft jezelf niet onder druk te zetten!

Paul Loomans bracht mij ook nog op een idee. Hij schrijft dat onze voornemens vaak al snel instorten. Niet omdat we ze niet kunnen volhouden, maar eerder omdat we voor het gemak even vergeten dat ons leven al vol zit met druk en zorgen. Die buigen niet ineens voor onze plannen.

Wil je meer richting geven aan je wensen, lees dan ook deze tips uit 2020 om je voornemens te realiseren. Een goed idee om je plannen waar te maken.