Hoe shiatsu mij in balans bracht

Ongeveer zestien jaar geleden kwam ik na een avontuur in Zweden terug naar Nederland en wilde een nieuwe start maken. Tijdens een open dag in centrum De Roos en kwam ik Maartje Huibers tegen, die ik nog kende van softbal. Ze nodigde me uit om kennis te maken met zen shiatsu massage en om te ervaren hoe meditatief het is. Ik was altijd al van plan om nog eens iets met massage te doen. Ik had al vaak pijn weggehaald bij vrienden en familie. Blijkbaar was nu het moment aangebroken om daar iets mee te doen.

Ik ging naar haar proefles en wist gelijk: dit is het! Het voelen, het afstemmen en het ervaren van een wezenlijke verandering bij de klant voelde als thuiskomen. En na een cursus van tien weken besloot ik de beroepsopleiding Zen Shiatsu (www.zenshiatsu.nl) te gaan doen. Het heeft me gebracht waar ik nu ben, met een eigen praktijk voor shiatsu-massage. Ik heb dankzij de opleiding richting kunnen geven aan mijn gevoeligheid.

Drukpuntmassage

Zen shiatsu is een meditatieve vorm van shiatsu, ontwikkeld door Masunaga. Shiatsu is het Japanse woord voor drukpuntmassage. Het doel van deze shiatsu-massage is om de energie in je meridianen ofwel energiebanen in balans te brengen. Doordat ik op jouw drukpunten werk, wordt je lichaam ertoe aangezet om de energie weer te laten doorstromen en in balans te komen. Ik werk ook op chakra- of auraniveau.

Mijn behandelingen kunnen helpen bij:

  • burn-out
  • depressie
  • hoofdpijn
  • menopauzeklachten
  • vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • rouw
  • rugklachten
  • spijsverteringsklachten

De behandelingen zijn ook geschikt om meer in contact met je gevoel te komen en te leren omgaan met hooggevoeligheid.

Wil jij ook je energie meer in balans brengen; probeer eens een shiatsu-behandeling en kom ook meer in contact met je gevoel!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: www.zenshiatsumassage.nl 

photocredits: Jasper de Waal