Shiatsupraktijk weer open op een nieuwe manier

Vorige week werd bekend dat contactberoepen per 11 mei weer mogen worden uitgeoefend. Heel goed nieuws, want dat betekent dat ik mijn shiatsupraktijk ook weer mag openen en behandelingen mag geven!  Uiteraard volg ik daarbij het coronaprotocol en houd ik zoveel mogelijk anderhalve meter afstand. Hieronder vertel ik je eerst wat mijn shiatsubehandelingen inhouden en daarna meer over het coronaprotocol.

Wat is shiatsu

shiatsuShiatsu is het Japanse woord voor drukpuntmassage.  Een groot verschil met veel andere massagevormen is dat je jouw kleding aanhoudt. Hoewel shiatsu ook op de grond kan plaatsvinden, werk ik op een massagebank. Het doel van deze shiatsu-massage is om de energie in je meridianen ofwel energiebanen in balans te brengen. Doordat ik op jouw drukpunten werk, wordt je lichaam ertoe aangezet om de energie weer te laten doorstromen en in balans te komen. Ik werk ook op chakra- of auraniveau.

Mijn behandelingen kunnen helpen bij:

 • burn-out
 • depressie
 • hoofdpijn
 • menopauzeklachten
 • vermoeidheid
 • slapeloosheid
 • rouw
 • rugklachten
 • spijsverteringsklachten

Mijn behandelingen zijn ook geschikt om meer in contact met je gevoel te komen en te leren omgaan met hooggevoeligheid.

Shiatsu en het coronaprotocol

Hoewel het heel fijn is dat ik weer behandelingen kan geven, zijn er de nodige voorzorgsmaatregelen die ik opvolg vanuit het coronaprotocol zoals:

 • Het gebruik van mondkapjes en handschoenen is niet verplicht maar als jij je er veiliger/prettiger bij voelt kan het natuurlijk wel.
 • De wachtkamer blijft leeg door afspraken ruim in te plannen en ik houd zoveel mogelijk 1.5 meter afstand.
 • Als je ziek, verkouden of anderszins bent, kan de afspraak helaas niet doorgaan of moet je deze op tijd afzeggen.
 • Ik volg de algemene hygiëne maatregelen op.
 • Neem een eigen handdoek mee.
 • Maak liever geen gebruik van het toilet.

Zie hieronder een samenvatting in beeld gebracht door het Shiatsuplatform!

coronaprotocol

Mijn behandelingen worden (deels) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen. Zie overzicht van de verzekeringen en vergoedingen. Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Je bent van harte welkom om weer een afspraak te maken via info@zenshiatsumassage.nl of 06 21 95 06 62!