Mijn zoektocht naar balans

Ik krijg vaak de vraag hoe ik tot www.bodyandmind.amsterdam ben gekomen. Het is bijzonder om te realiseren dat mijn zoektocht op het gebied van lichaam en geest al op jonge leeftijd is gestart. Dertien jaar was ik, toen ik mijn  horoscoop liet maken en mijn eerste reading kreeg. Er ging een nieuwe wereld voor mij open!  Ook was ik destijds al bezig met gezond eten vanwege mijn gevoelige darmen.

Omslag

Toen ik 24 jaar was, kreeg mijn vader kanker en dat veranderde mijn leven ingrijpend. Het bericht kwam niet helemaal onverwacht, maar toch voelde het alsof een van de pijlers onder mijn leven wegviel. Kort na het overlijden van mijn vader stortte ik fysiek in en kwamen er verschillende depressies. Ik volgde daarom intensieve therapie. In de jaren daarna probeerde ik alternatieve en lichaamsgerichte therapieën uit. Allemaal onderdeel van mijn zoektocht om de balans weer terug te vinden.

Opleiding zen shiatsu

In 2003 maakte ik de keuze om zelf een opleiding tot therapeut te gaan volgen. Het werd de beroepsopleiding Zen Shiatsu in Amsterdam. Daarna ontwikkelde ik me verder tijdens workshops regressie, familie-opstellingen, rituelen en sound healing. Het voelde als thuiskomen.

Verandering van werk

Na mijn werk als zelfstandige in de pr en communicatie en organisatie van congressen, werk ik sinds 10 jaar als shiatsu-therapeute.  Ook heb ik Studio Open opgezet in Amsterdam Oost, waar ik meerdere disciplines als therapie, training en workshops samenbreng.

www.bodyandmind.amsterdam

Met www.bodyandmind.amsterdam wil ik mijn jarenlange kennis en ervaring online delen. Dat doe ik door het toegankelijk maken van onderwerpen over bewust en gezond leven in Amsterdam met een lifestylemagazine. Ik wil hiermee graag een bredere groep mensen bereiken die kan kennismaken met de verschillende mogelijkheden. In deze tijd is er zoveel keuze, dat iedereen iets kan vinden wat bij hem of haar past. Zo kan ik meer mensen bewust maken van allerlei manieren om hun balans te (her)vinden!

 

Photocredits: Els de Bruin