Club Lite: een dans-oase

Ik ben altijd dol geweest op dansen en heb dat ook veel gedaan in Amsterdam. In Odeon, the Brasil Music Bar bij het Leidseplein, the Roxy en nog meer clubs. Helemaal fijn. Totdat ik 13 jaar geleden door een vriend werd meegenomen naar een Nataraj-dansfeest van DJ Shanto. Destijds waren de feesten in Club 8 op de Admiraal de Ruijterweg. Er ging een nieuwe wereld voor mij open: mensen dansten op blote voeten en je maakt heel makkelijk contact. Elke avond werd gestart met een Osho-dansmeditatie en zo zweefde ik de avond in.

Dansend in de hele stad

Door de jaren heen ben ik Shanto’s Nataraj door de stad gevolgd; van West naar Zeeburg, naar Oost in het Mirrorcentre. Hier zat ik zelfs nog een tijdje achter de kassa! Ik wist dat Shanto’s droom was om zelf een club te openen. En een aantal jaren geleden was het zover: Club Lite aan de Jan van Galenweg was een feit. Het begin van een succesvolle bewuste club. Voor jong en oud, je leeftijd is geen issue!

Bewust uitgaan

Het is een club die anders is dan andere: je kunt zelfs op zondagochtend terecht om te dansen! Ook is er maandelijks een feest van de Chocolate Club, van de raw food movement, Shine van DJ Kareem en nog veel meer. Tijdens de Ecstatic dansavonden wordt zelfs niet gepraat. Op sommige avonden kun je vooraf samen gezond eten en tijdens de avonden kun je je laten masseren of genieten van verschillende acts. En wat ik ook zo fijn vind, dat het heel vrouwvriendelijk is. De sfeer is open en je bent tot niets verplicht. Je hoeft niet te dansen op blote voeten, je kunt je schoenen ook aanhouden.

Mijn feestje in Club Lite

Dit is ook de reden waarom ik de lancering van bodyandmind.amsterdam in Club Lite heb georganiseerd. Dit filmpje geeft een beeld van de fijne sfeer!

Wil jij ook een keertje gaan dansen in Club Lite? Kijk dan op Club Lite of op info Nataraj.

 

Credits: Remo Huijgsloot (photo), Lisan Akkerman (film)