De voordelen van biologisch eten
Je weet vast dat vlees en melk afkomstig is van biologische bedrijven een betere voedingswaarde bevat. Maar wist je ook dat vooral het gehalte aan omega-3-vetzuren in biologisch vlees is 50% hoger is? Het gehalte aan omega-3-vetzuren in biologische melk is 50% hoger dan in melk van traditionele bedrijven. Maar er zijn nog veel meer interessante voordelen te noemen van biologisch eten.
Bewustere consument
De vraag naar biologische voeding is de laatste jaren flink gestegen. Rr komen er steeds meer biologische winkels bij. De consument is ook bewuster door alle voedselschandalen.
Keurmerken
De voedselfabrikanten spelen hier gretig op in door het aanpassen van hun verpakkingen qua kleur en beeldmateriaal. Zo lijkt het alsof de producten puur, natuurlijk en biologisch zijn. De consument koopt vervolgens het betreffende voedingsmiddel zonder naar het keurmerk te kijken. Wat is de reden waarom we allemaal voor biologische voeding moeten kiezen?
Onderzoek
Uit onderzoek van ons voedsel is gebleken dat de voedingswaarde met 46% is gedaald. Veel mensen staan er niet bij stil hoeveel pesticiden er op onze voeding zit! Op een gegeven moment komen er te veel van deze stoffen binnen en raakt je lever overbelast. Er komt steeds meer onderzoek dat onze voeding met ziektes in verband brengt.
Waarom kiezen mensen voor biologisch?
In de biologische landbouw en veeteelt zijn chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemanipuleerde voeding verdwenen. Er wordt zorgvuldig met de aarde en de dieren omgegaan. De keurmerken EKO en Demeter zijn het meest betrouwbaar als het gaat om iets te kiezen uit het woud aan keurmerken. Het biologische voedsel heeft een authentiekere smaak (geen waterige smaak) en meer voedingsstoffen (vitaminen en mineralen). Ook is het beter voor het milieu: het broeikaseffect vermindert, er komt schoner grondwater en is de CO2- uitstoot veel minder. Kortom, biologisch eten is voor jouzelf en de omgeving de beste keus!
Wil je het hele artikel lezen, klik dan hier.